- Vištienos (blauzdelės, sparneliai, ketvirčiai),
- maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų,
- druskos,
- česnakų,
- truputis kmynų,
- majonezo.
Česnakus smulkiai supjaustyti, sumaišyti visus prieskonius (išskyrus
majonezą) ir įtrinti vištieną, palikti marinuotis 3 - 4 valandom. Po to dėti
truputį majonezo, sumaišyti ir dar palikti valandai. Kepti orkaitėje
200-220 temp. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokią vištienos dalį
naudosite, sparneliai, aišku, iškepa žymiai greičiau nei ketvirčiai. Taip
pat galima kepti ant žarijų.
Garnyrui tinka virtos, orkaitėje keptos bulvės ar ryžiai, įvairios
daržovės. Kas mėgsta keptus obuolius - baigiant kepti vištienai įdėkite jų į
skardą. Taip pat skanu valgyti ir šaltą, puikiai tinka kaip užkandis vakarėliui ar iškylai gamtoje.
Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą