2013 m. kovo 12 d., antradienis

Naminiai žuvies piršteliai

Vaikai gan dažnai nenori draugauti su žuvimi, o štai prekybos centruose platinamus žuvies pirštelius valgo. Nenoriu pradėti kalbėti apie sudėtis, bet manau, kad tikras žuvies gabaliukas vertesnis nei koks pirštelis.


Menkės filė,
kiaušinio, 
druskos, 
pipirų, 
norimų žolelių,
džiūvėsėlių,
aliejaus kepimui.

Menkės filė paruošti taip, kad neliktų ašakų. Tam didelio vargo nereikia, nes ši filė jų turi nedaug, o ir išsiima lengvai. Supjaustyti file pirštelių dydžio gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, norimomis žolelėmis ir palikti kokiam pusvalandžiui, kad pasimarinuotų prieskoniuose. Aišku, tai nebūtina, bet... Kol žuvis ilsisi, išplakame kiaušinį, įkaitiname keptuvę su aliejumi. Imame žuvies gabalėlį, merkiame į kiaušinio plakinį, voliojame džiūvėsėliuose, ir kepame, kol gražiai paruduoja. Skanaus.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą