2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Pasnikiniai kotletukai

Šis receptas puikiai tiks visiems norintiems "pailsėti" nuo mėsiškų patiekalų.
Parduotuvės lentynoje išsirinkite jums patinkančius dribsnius, aišku, nesaldžius, ir pagaminę laukite, ar šeima atspės iš kokios "mėsos" jie pagaminti.

300 g dribsnių (aš naudojau "Skanėjos" trijų grūdų)
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
1 česnako skiltelės
druskos,maltų pipirų
aliejaus kepimui

Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų . Kai jau bus išbrinkę ir atvėsę, ranka juos "patraiškyti".
Dėti smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, įmušti kiaušinį, berti druską ir pipirus, sumaišyti.
Tešlą su šaukštu dėti į keptuvę ir kepti, kol abi pusės gražiai paruduoja.
Galima valgyti vienus su daržovių salotom, jei norit stipriau - dar išsivirkit bulvių.


Taip pat labai tinka baltas padažas.

Ištirpinkit sviestą, jame pakaitinkite truputį miltų ir praskieskite pienu iki norimo tirštumo. Paskaninkite druska ir pipirais.




Pabandykite ir, manau, sutiksite su manimi, kad tai nebrangus ir skanus patiekalas.
Mama Zita

2 komentarai:

  1. Aš tokius pat darau,tik su grikiais arba ryžiais,labai skanu.Vaikai mėgsta,o ir vyras nepeikia.Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti