Savaitgalio
rytą namiškius galime pažadinti šviežių bandelių kvapu.
Išeiga
12 bandelių arba 2 prancūziški batonai.
- 42 g mielių (pas mane tokia pakuotė 500 g miltų ),
- 1 valg. šaukštas cukraus,
- 1/4 l vandens,
- 500g kvietinių miltų (galbūt sveikesnis variantas 300 g kvietinių miltų ir 200 g kvietinių rupaus malimo miltų),
- 1 arbt. šaukštelis druskos,
- 4 valg. šaukstai aliejaus.
Dubenyje
ištriname mieles su cukrumi, kol jos visiškai ištirps.
Į
atskirą dubenį supilame išsijotus miltus, aliejų, vandenį, ištirpusias mieles
ir truputį pasūdome. Pradedame atsargiai maišyti. Aš naudojau elektrinį
maišytuvą, tai palengva padidinam greitį, maišom tol, kol tešla nelimpa prie
dubens sienelių.
Perminkom
rakom. Tešla turi būti švelni. Suformuojam į rutuliuką ir uždengiam dubenį.
Leidžiam pakilt apie 2 val. arba dedame nakčiai į šaldytuvą.
Anksti
ryte išimame iš šaldytuvo.
Ir
formuojam mažas bandeles (arba du ilgus batonus). Formuojame tikrai mažas, nes
pasidaro dvigubos.
Sudedame
ant kepimo popieriaus ir 20 min. leidžiame pakilti.
Bandeles
patepę aliejumi galime apibarstyti sezamo sėklomis, saulėgrąžomis, aguonomis,
kmynais ar avižiniais dribsniais. Pakilusias bandeles pašauname į karštą
orkaitę.
Kepti
bandeles apie 10 minučių, batonus 20 minučių, 225°C orkaitėje.
Šį
kartą kepiau sveikesnį variantą, maišiau su rupiais miltais.
Kepant
batonus galite įmaišyti krapų, maltų paprikų.
Mama Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą