2013 m. vasario 19 d., antradienis

Maskarponės tortas



  • 500 gr maskarponės sūrio
  • 900 gr jogurto
  • 200 gr grietinėlės
  • 150 gr cukraus pudros
  • 1 citrinos sultys
  • 40 gr želatinos
  • vanilinio cukraus
  • 500 gr sausainių /naudojau "Gaidelis"/
  • 250-300 gr sviesto

Pirmiausiai išbrinkiname želatiną ir jį ištirpiname.

Sausainius smulkiai sutrupinti, sugrūsti, supilti ištirpintą sviestą, išmaišyti. Visą masę tolygiai padengti ant kepimo indo, iškloto kepimo popieriumi, dugno ir kraštų. Kepti apie 15 min. 180-190 laipsnių orkaitėje. Tik tam, kad suliptų sausainiai ir viršutinis sluoksnis vos vos apskrustų.

Kol aušta pagrindas, maskarponę, jogurtą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų išmaišome, po to citrinos sultis. Supilame želatiną ir maišome iki vienalytės masės. Kitame inde išplakame grietinėlę ir atsargiai supilame į maskarponę, kuri jau vos vos pradėjusi stingti. Švelniai vėl išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Pilame ant pravėsusio pagrindo, dedame į šaldytuvą. Belieka laukti, kol sustings. Geriausia tokį tortą gaminti iš vakaro.



Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą