2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Mamukynas


Pirmas Mamukyno įrašas... Tikrai ne enciklopedinis (nebent kokia Pipedija atsitiktinai ras), bet mums, Mamukyno mamoms, svarbus.
Šis projektas gimė atsitiktinai, bet manom, ne šiaip sau: bandysim čia dalintis savo mintimis, darbais, idėjomis, pamąstymais. Savais, išbandytais, sukurtais.
Nežadame plepsėti apie vaikučiukus, slogytukes ir kitokias "-elytes", nes į gyvenimą žiūrime realiai, kuriame yra vyrai, vaikai, pomėgiai, namų darbai (taip taip, ir vaikų, ir ūkio), katinai ir sliekai...
Pradedame darbuotis devintuke: mama Inga, Laura, Vaidusė, Laima, Agnė, Renata, Zita, Viktorija, Vita.

Mama Inga, auginanti du nuostabius vaikus, kaip pati sako, padaužas, bet dėl to patenkinta, nes jie nepamiršta mamos pamaloninti kavos puodeliu. Mėgstanti gaminti (juk nesvarbu, kad kartais tingisi ir kulinariniai šedevrai gimsta būtent dėl to), nerianti, mezganti, laukianti progos užsiimti ir dar kokiu kitokio pobūdžio rankdarbiu.
Mama Laura, besidominti viskuo, kas susiję su namų ruoša. Moka ne tik samčiu sriubą pamaišyti, bet ir drėle, plaktuku  naudotis. Jos niekas negąsdina: nei emulsinių dažų kvapas sienoms dažyti, nei smaili vinis, nei tortų kepimas (ir valgymas), nei medicininių ar santechnikos paslapčių įminimas. Gal todėl, kad be šių įgūdžių auginant keturias šaunias atžalas neįmanoma gyventi. Tai mama, namų chaose valdanti ir suvaldanti tvarką, vaikus, vyrą, šunį ir kitus buičiai naudingus objektus.
Mama Vaidusė, besidominti įvairiais projektais, daug jėgų ir energijos atiduodanti mėgstamam mokytojos darbui, laisvalaikiu mėgstanti megzti, kapstytis darže ir sode, daug bendraujanti, be draugų neįsivaizduojanti savo gyvenimo. Didžiausias jos turtas - šeima, kurioje trys vaikai.
Mama Laima, mylinti gyvenimą ir tai, ką jame gražaus ir gero galima sutikti. Bandanti kartais tai sustabdyti akimirkoje, fotografijoje. Kartais įkrentanti į puodų, mezgimo, siuvimo pasaulį, bandanti pagauti kokią mintį. Tikrai ne lyriška, greičiau maištaujanti. Gal todėl, kad du vaikinukai aplink siautėja.
Mama Agnė, kurios širdis sušildyta dviejų vaikų ir vilnos.
Mama Renata - dviejų vaikų mama, esama ir būsima Mamukyno administratorė, techninės dalies šefė.
Mama Zita dviejų vaikų mama,visada pasiruošusi kovai su paauglystės siurprizais ir darželinuko ožiukais.Gyvenimo džiaugsmus atrandanti knygų pasaulyje,pasikapstyme gėlyne, darže bei naujai atgimusiame hobyje - tortų, pyragų kepime ir puošime.
Mama Viktorija, auginanti jau nemažą padūkėlę, kuriai jau greit ketveri. Mėgstanti aktyvų laisvalaikį, šokius, fotografiją, nėrimą vąšeliu.
Mama Vida, kurios dabartinis gyvenimo kredo - menas tai ne tik poema, rankdarbiai, paveikslai, muzika, menas ir daržo lysvė, namo remontas, tavo sukurtas vaizdas pro langą.
Mama Vita - auksinių rankų savininkė. Ne tik dėl to, kad keturias atžalas puoselėja, gabiai samčiu žongliruoja, bet ir todėl, kad puošia kitus savo rankų darbo papuošalais: vėriniais, auskarais, žiedais, šalikais... 
Valio! (papildyta informacija)

Labai smagu, kad mūsų gretas netrukus papildė labai šaunios, išradingos, nagingos mamos. Tai Julija ir Elžbieta.
Mama Julija, auginanti nuostabią dukrelę. Labai mėgstanti gaminti ir suktis virtuvėje medikė.
Mama Elžbieta - pilna idėjų dviejų vaikų mama, kuri ir virtuvėje bando nauja, ir pakeliaut mėgsta, ir rankdarbiai jai nesvetimi.
Taip pat į mūsų gretas su dideliu pagreičiu įsiliejo mama Aistė, auginanti nuostabią dukrelę. Pozityvios psichologijos šalininkė, filosofinių diskusijų mėgėja. Mėgstanti dalintis savo patirtimi, pastebėjimais, pamąstymais, nepasotinama bendravimu su įvairiais žmonėmis. Atvira kaip bibliotekos knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą