2024 m. sausio 27 d., šeštadienis

Linų sėklų trapučiai




  • Miltų ~200g
  • Kepimo miltelių,druskos,cukraus 1/2 a.š
  • Linų sėklų 25g
  • Pieno 100ml
  • Tirpinto sviesto 50g

Inde sumaišome miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, linų sėklas.
Į mišinį pilame pieną ir tirpintą sviestą. Užminkome tešlą. Miltus dėkite dalimis, kad neužminkyti per kietos tešlos. Ji turi nelipti prie rankų ir būti elastinga, kažkas panašaus į koldūnų tešlą.





Iškočiojame tešlos lakštą 2-3 mm storio ir formuojame trapučius jums priimtinu būdu, ar formelėmis, ar paprasčiausiu peiliu.
Suformuotus trapučius subadome šakute, dedame į skardą išklota kepimo popieriumi.
Šauname į įkaitintą iki 200° C orkaitę ir kepame 15-20 min.






Labai tinka... Na... Patys žinot prie ko... ;)
Skanaus!


Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą