Labai, labai skanus pyragas.
- 2 vnt apelsinų (sulčių)
- 1 citrinos (sulčių)
- 3 kiaušinių
- 250g cukraus
- 200g miltų
- 150g sviesto (ar margarino, tirpinto)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- vanilinio cukraus
Kiaušinius išplakti iki putų su cukrumi. Aš atskyriau baltymus nuo trynių, bet tai nebūtina. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, permaišyti. Nusitarkuoti 1 apelsino žievelę. Iš vaisių išspausti sultis ir jas supilti į tešlą. Sudėti tarkuotą žievelę, išmaišyti. Paskiausiai supilti tirpintą sviestą. Pabaigoje, kadangi aš atskyriau baltymus nuo trynių, atsargiai įmaišiau juos. Supilti tešlą į riebalais išteptą formą, Šauti į įkaitintą iki 200C° orkaite, kepti 20 min.
Iškepus pyragui jo viršų barsčiau spalvotu cukrumi ir cukraus pudra.
Spalvotam cukrui pasigaminti reikia lašo maistinių dažų, lašo migdolų esencijos ir paprasto baltojo cukraus. Užlašinus ant cukraus dažus, esenciją, viską gerai maišelyje pakratyt. Tai tiek ;)
Rekomenduoju!
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą