Tai labai neįprasto skonio derinio pyragas. Šilto paragavus jau buvau bepradedanti savo kepiniu nusivilti. Bet nutariau jam leisti pailsėti ir parodyti ką jis moka...:D Pabandžius jau gerokai pastovėjusio, buvau nustebinta. Pirmas kąsnis tiesiog, kaip sprogimas burnoje. Derinys: kartus, rūgštus ir saldus viename. Antras kąsnis jau ramesnis, o prie trečio priprantama :D
Tešlos gamybai pasiruoškite:
- miltų 400g
- sviesto 200g
- grietinės 4 v.š.
- kepimo miltelių 1 a.š.
- žiupsnys druskos
Įdarui:
- 2 vnt citrinų
- 250 g cukraus
- 2 v.š krakmolo
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Sviestą išsukame su žiupsniu druskos. Dedame 4 v. š. grietinės, sijojame miltus ir užminkome minkštą tešlą. Atskiriame 1/4 dalį tešlos, padaliname ją į lygius nedidelius kamuoliukus, kad būtų patogu tarkuoti ir patalpiname į šaldiklį. Likusią tešlą, porai valandų, dedame į šaldytuvą,
Citrinas gerai nuplauname, nusausiname ir sutarkuojame burokine tarką. Tiesą sakant, man prastai tai sekėsi, todėl aš jas sutryniau su trintuve. Įdėjau 250g cukraus ir 2 v.š krakmolo, gerai permaišiau. Įdaras paruoštas.
Išimtą tešlą iš šaldytuvo paskirstome kepimo formoje, įdarui pakeliame bortelius. Supilame citrinų įdarą, ant viršaus burokine tarką tarkuojame iš šaltos kameros ištrauktus pašalusius tešlos gabalėlius. Juos paskirstome per visą paviršių.
Šauname į įkaitintą iki 190-200 C ° orkaitę, kepame 40 min.
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą