2023 m. lapkričio 18 d., šeštadienis

Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais (be cukraus, be miltų)

Pyragas be miltų ir be cukraus! Įdomu?! Man įdomu :D. 




Bandau mažinti cukraus, saldžių bandelių ir t.t kiekį savo gyvenimėlyje, todėl tokie receptai labai traukia akį. 



Reikėjo:

  • 150g - viso grūdo avižinių dribsnių
  • 1a/š - kepimo miltelių
  • 3 - kiaušinių
  • 50ml - kefyro
  • 100g - varškės 9%
  • 50g - medaus
  • 0,5a/š - cinamono
  • ~400g - obuolių (geriau saldūs).

Avižinius dribsnius susmulkinti smulkintuvu ar tai blenderiu. Į susmulkintus dribsnius įmaišyti kepimo miltelius. 
Kitame inde kiaušinius, kefyrą, varškę, medų ir cinamoną suplakti mikseriu. Į plakinį suberti dribsnius ir mikseriu viską išplakti. Nuluptus, susmulkintus obuolius sudėti į masę ir gerai išmaišyti. 
Silikoninę formą ištepti sviestu, sukrėsti tešlą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Valgyti atvėsintą. 
Skanaus!



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą