Vis daugiau žmonių domisi sveikesniais desertais. Aš taip pat norėčiau smaguriauti sveikiau ir naudingiau organizmui... Tad pamčiusi šį receptą iš kart užsimaniau išbandyti.
Reikėjo:
- Datulių
- Riešutų sviesto
- Trapučių
- Juodo šokolado
- Riešutų
Datules nuploviau ir nusausinau. Tada įpjoviau datulę iki pusės ir išėmiau kauliuką (taip išlukštenau visas datules). Datules (norima forma) dėjau ant kepimo popieriaus, su pirštais šiek tiek pamaigiau ir iš jų padariau vientisus padelius (galima daryti ir vieną didelį padą). Datules aptepiau riešutų sviestu. Ant viršaus pabarsčiau trapučių. Garų vonelėje išlydžiau juodąjį šokoladą ir tolygiai užpyliau ant datulių. Ant viršaus užbarsčiau norimų riešutų. Paruoštą skanumyną dėjau į šaldytuvą 5-10min, kad sustingtų šokoladas. Šokoladui sustingus – galima ragauti.
Mėgstantiems juodąjį šokoladą tikrai patiks.. Asmeniškai man labai trūko saldumo (kitą kartą šokolado pilčiau perpus mažiau). O gal aš dar nepriaugau sveikesniems skanėstams. :D
Skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą