2022 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

„Dzūkiškais“ miškais link Bartkuškio kopos (15 km). Gerviraisčio pelkės takais (8 km). Širvintų rajonas

Jau kai užsikabliuoji žmogus, tai užsikalbliuoji :D. 

Po ~ 40 km žygiai įveikti jau 2. Gan sunkiai, kojos iš klubų "iškritinėjo" kelias dienas po žygių :D. Bet, kaip apetitas kyla bevalgant, taip ir save išbandyti žygiavime... Kaskart norisi kelti  kartelę vis aukščiau. Tik šį kartą norisi tai daryti užtikrinčiau, labiau pasiruošus, kad paskutiniai kilometrai būtų ne kančia, o šiek tiek ir malonumas :D. Planuose 50 km. 

Jau kuris laikas, per savo laisvadienius vieną dieną skiriu prasiėjimams. Smagu, kad vis sulaukiu ir norinčių prie manęs prisijungti, taip  ir man smagiau ir jiems tikrai į naudą ;). Vieni trumpesnius maršrutus renkasi, kiti jau bando ilgesnius... Fainai :D

Šį kartą pasirinkome du maršrutus vieną šalia kito. Tiesa, pradžiai rinkomės „Dzūkiškais“ miškais link Bartkuškio kopos (15 km), nežinojom kaip jausimės po jo... Lengvai įveikę, nusprendėme eiti ir šalia esantį Gerviraisčio pelkės takais (8 km). 

Baigę 15 km, sėdom į automobilį, prisisegėm diržus, juk lėksim į kito maršruto startą! Ryšys prastokas, tai sunkiai užkrovė starto  vietą, bet kai užkrovė, nespėjus net pajudėti iš vietos, telefone nušvito užrašas ATVYKOTE. :D Pasirodo abu startai prasideda vienoje vietoje. Tik vienas į vieną pusę veda, kitas į kitą... Tai jau, kad "atvykome" -  gesinom auto, atsisegėm diržus ir keliaujam pelkių takais ;). 

Pirmasis „Dzūkiškais“ miškais link Bartkuškio kopos (15 km). Gan lengvas, gražiais miško takais vedantis maršrutas. Yra kelios įkalnės, bet tikrai lengvai įveikiamos. Labai įdomi ir graži šio maršruto vieta - Bartkuškio kopos. Yra pakabintos supynės (gaila nutryptos su purvinais batais, atsisėsti nebesinorėjo). Bet šiaip labai jau įspūdinga vieta. Kopos vidurį miško :D. 










Kitas maršrutas - Gerviraisčio pelkės takais (8 km). Labai patiko takas per pačią pelkę. Po kojomis liuliuojanti danga saugumo nepridavė, bet buvo visai smagu. Toliau maršrutas vedė tiesiog gražiais miško takeliais ar keliukais. Maršruto pabaiga dar kartą užsukant i Bartkuškio kopas.








Abu maršrutai gan lengvi ir gražūs. Patiko.

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą