2022 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Paežeriais per etnografinius kaimus (23 km). Ignalinos rajonas

Vėl laisvadieniai ir kaip visada viena diena skiriama pasivaikščiojimui. Šį kartą ilgesnį maršrutą išbandyti užsimanė dukra. Kaip smagu, kad žygiais užsikrečia vis daugiau man artimų žmonių :D.

Pasižiūrime į TrenkTuro programėlės žemėlapį ir pasirenkame "Paežeriais per etnografinius kaimus (23 km)".

Pasakiškai gražus maršrutas, neskaitant poros vietų, kur kelio tiesiog nėra. Reik eit tiksliai sekant navigaciją, tiesiog mišku. Bet, galbūt, tai tik prideda žygiui smagumo?

Iš ties labai smagiai pasivaikščiojom, sakyčiau net mažumėle nusivylėm, kai pamatėm, kad prieš akis jau mūsų mašiniukas...































Apie maršrutą:

Aukštaitijos nacionalinis parkas – vieta, kurioje atrasi ne vieną Lietuvos etnografinį kaimą, primenantį mums apie mūsų tradicijų šaknis. Todėl visiems, kam patinka tai, kas autentiška, tačiau vis labiau reta – šis maršrutas tikrai nustebins savo paslaptimis. Na, o savo žygį pradėsite sename gatviniame kaimelyje – Ginučiuose. 

Jaukumo šiame maršrute bus į valias – tiek žygiuojant etnografinių kaimų keliais, tiek ežerų pakrantėmis. Tiesa, iš viso jūsų laukia net keturi ežerai, palei kurių pakrantes išraizgėme šį maršrutą. O du iš jų atrasite miško tankmėje, todėl aplink juos tvyros ypatinga romantiška aura, kuri įtrauks ir jus. Taip pat paruošėme jums ir du mūsų jau minėtus etnografinius kaimus – Strazdų ir Šumių – bei apie juos daugiau informacijos suteikiančius oranžinius žymeklius. Kartu šis maršrutas palydės jus į miško tankmę ir ten slypintį miško gyvenimą. O pakeliui sutiksite ne vieną vietą trumpam atokvėpiui ir maudynėms ežere, jeigu šį maršrutą pasiryšite žygiuoti vasarą.


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą