2022 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Kelios akimirkos Jorko mieste bei vakarinis pasivaikščiojimas Bridlingtono pajūriu (Anglija)

Pagaliau prisiruošiau nuvykti pas sesę į svečią šalį. Ta proga ir dar vienas pirmas kartas mano gyvenime. Pirmą kartą skridau lėktuvu. Labai, labai ir dar kartą labai patiko. :D

Sesuo gyvena Anglijoje, Leeds mieste. Bet apie patį miestą kiek vėliau. Ta proga, kad jau aš atvykau,  žinant mano silpnybę pėsčiųjų žygiams sesė suplanavo "pasivaikščiojimą" uolų takais, takeliais. Bet ir apie tai vėliau :D. Nuo Leeds iki norimo maršruto (Bridlingtone) yra nemažas atstumas, tad pirmai dienai sesuo suplanavo pasivaikščiojimą po Jorką (York), kuris yra kaip tik pakeliui vykstant link Bridlingtono... Iki Jorko nuvežė sesės vyras, visi kartu papietavome ir su sese keliavome apžiūrėti miesto. Laiko pasivaikščiojimams daug neturėjome, tad greitu žingsneliu keliavom prie pagrindinio turistinio objekto - miesto sienos. 












Nusileidusios laiptais nuo miesto sienos, siauru keliu nuėjome link katedros. Jorko katedra, arba York Minster (13 a.) yra viena įspūdingiausių gotikinių katedrų pasaulyje. Viduramžiais tai buvo didžiausia gotikinė bažnyčia Šiaurės Europoje. Katedra yra Jorko arkivyskupijos centras. Tai antras pagal svarbą Anglikonų bažnyčios centrų. Labai gražu. 








Šv. Marijos abatijos griuvėsiai (St Marys Abbey, York), nežinau kaip tiksliai išsiverčia, bet nuo to abatijos sienos grožis nesikeičia :D. 









Toliau vėl grįžome ant sienos ir keliavome link geležinkelio stoties. Traukiniu vykome į Bridlingtoną. Ten buvom išsinuomavusios kambarėlį, beveik ant jūros kranto. Tad pavakarieniavusios, ėjome pasivaikščioti vakariniu Bridlingtono pajūriu. 







Čiuku čiuku traukinuku :D 







Renata




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą