2022 m. birželio 11 d., šeštadienis

Augustavo žygis'22 su Gjensidige (TrenkTuras)

Karščiausia vasaros naujiena – pirmasis „TrenkTuro“ žygis Lenkijoje! 

Lietuvos kaimynystėje įsitaisęs miestas, dažnam lietuviui dar nėra nepažintas, bet toks artimas. Viduramžiais jo giriose medžioti mėgo Vytautas Didysis, kiek vėliau čia pat Žygimantas Augustas pirmą kartą sutiko Barborą Radvilaitę, o mieste tyvuliuojantys ežerai praminti baltiškais vardais. Tai Augustavas – artimas ne tik istorija, tačiau ir atstumu. Kviečiame pasigrožėti miestu, įsikūrusiu tarp 9 ežerų, skalaujamu upės, garsėjančiu jau beveik 200 metų veikiančiu kanalu bei senąja giria.

Taip viliojo TrenkTuro  puslapio antraštė. O kai gavau kvietimą iš Violetos prisijungti prie jos kompanijos, tai nė nesvarsčiusi sutikau ir tuo pačiu labai nudžiugau, nes bendraminčių pėsčiųjų žygiams pas mane aplinkoje beveik nėra. Norėjosi išmėginti 27 km maršrutą, bet dauguma "nubalsavo" už 15 km. Šis maršrutas TrenkTuro pavadintas - girios kunigaikštis! Pradėjome žygį lenkų apdainuoto Mėtos ežero pakrantėje. Šiek tiek paėję krantine sukome į miško takelius. 



Foto autorius: Kelionių šypsena :)

Šiek tiek šaligatvio ir sukame į girią. Joje viduramžiais medžioti mėgo Vytautas Didysis – ką gali žinoti, gal šioje girioje buvo priimtas ne vienas svarbus politinis sprendimas? Palikdami politiką nuošalyje, girių takeliais priėjome ir didžiausią Augustavo apylinkėse – Saino ežerą, kurio pakrančių skardžiais keliavome toliau. 


Foto autorius: Kelionių šypsena :)

Pirmoji stotelė ties ~ 4 km. 


Foto autorius: Kelionių šypsena :)






Stotelė ties ~8 km

Šiek tiek pailsėję, keliaujam girios takais/keliais toliau. Ir paskutinis mus pasitikęs poilsio punktas ties ~12km. Toliau keliausim Augustavo miestu, Mėtos upės vingiais. 

~12 km punktas.

Foto autorius: Kelionių šypsena :)


Foto autorius: Kelionių šypsena :)


Foto autorius: Kelionių šypsena :)






Žygio trąsai einant į pabaigą, stabtelėjus prie reklamos kviečiančios pasiplaukioti Augustavo  kanalais, buvo nuspręsta, kad viena poilsio stotelė bus būtent pasilpaukiojimas (27 eur dviems asmenims. Pasiplaukiojimas apie  3 val. ) ;) 




Foto autorius: Kelionių šypsena :)







Pailsėję keliaujam toliau, reik atsiimti užtarnautus medalius! :D





Didelis ačiū Adui ir visai kompanijai. Žygis užskaitytas!

                                                  Poilsis Augustave rudenį (2017m)
Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą