2022 m. balandžio 22 d., penktadienis

Labanore Aibutiškio pelkės prieigose (11 km.) su TrenkTuras

Užteks kept pyragus, laikas sugrįžti į savo pėsčiųjų žygių maratoną :D. Kad nereikėtų pačiai dėliotis pasivaikščiojimo maršruto, kaip visada pasinaudojau turima „TrenkTuro“ programėle. Užsisakiau solo žygių prenumeratą, pasirinkau norimą žygį, sėdau į  mašiną ir vualia. Programėlė labai patogi, nes nereikia pačiai nieko galvoti. Į telefoną atsisiunčiu jau paruoštą maršruto žemėlapį su nuoroda į starto vietą. Žygiuojant miško takais takeliais pasiklysti neįmanoma, nes atnaujinta maršruto programėlė daug  patikimesnė, nei ankstesnioji ;). Nestringa, nedingsta pačiu netinkamiausiu metu :D. 

Šį kartą pasirinkau maršrutą Labanore Aibutiškio pelkės prieigose (11 km)

Labanoro pažintiniu taku jau esu ėjusi -> Gamtos mylėtojams. Labanoro girios pažintinis takas.

Bet šį kartą kelias vedė šiek tiek plačiau :D. Labai patiko maršrutas, takų takelių įvairovė. Nuobodu nebuvo tikrai... 

Žygį pradėjomė eidami Labanoro pažintiniu taku, kur galėjome pasigrožėti Labanoro ežeru, susipažinti su senuoju mišku, pelke. Šis takas vingiuoja palei pilkapius, todėl šis kultūros paveldas taip pat atsidurė mūsų dėmesio centre. Viso maršruto metu praėjome du pilkapynus: Labanoro ir Pašekščio.

Žygiuojant šiuo maršrutu praėjome daug  Labanoro girios pušynų ir pelkėms būdingų panoramų. Neabejotinai gražiausia maršruto atkarpa buvo Aibutiškio pelkės prieigos. Čia, ganėtinai kalvotoje teritorijoje, pelkės pašonėje telkšo trys nedideli, tačiau labai gražūs ežerėliai: Aibutiškis, Bedugnis ir Ažukalnis. 

Kaip visada, vaizdai kalba patys už save ;) 




























Pasigrožėjom gamta, pakvėpavom grynu oru, pamankštinom kojytes. Žygis užskaitytas! 


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą