2021 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

V. Domkuvienė "MADAGASKARAS: mora mora per stebuklų salą"

Atradau dar vieną keliavimo būdą ;). Tai knygos. 

V. Domkuvienė "MADAGASKARAS: mora mora per stebuklų salą" nuostabi knyga! Kaži ar man pavyks kada nors ten nukeliauti, nors labai norėčiau. Bet skaitydama šią knygą, kartu su autore, ten buvau ir aš. Skaitai ir rodos viską matai, užuodi, jauti, girdi... Viskas labai tikroviška, o nuotraukos dar labiau suteikia jausmą, kad esi ten kažkur šalia... 



Trumpas aprašymas.

„Šis prieš milijonus metų nuo Afrikos žemyno atskilęs žemės lopinėlis išsiskiria unikaliu kraštovaizdžiu ir niekur kitur Žemėje neaptinkamų gyvūnų bei augalų gausa. Šimtamečių baobabų giraites keičia raudonos it kraujas lygumos, šias – į dangų aštriomis viršūnėmis besistiebiantys akmeniniai kalnai, o už jų veriasi nepaprasto grožio vandenyno pakrantės. Salos lankytojus pasitinka visomis vaivorykštės spalvomis žydinčios gėlės ir šimtai smalsių akių – lemūrų, fosų, iguanų, sifakų, chameleonų ir kitų nematytų gyvūnų.

Ne mažiau nei gamta Madagaskare žavi visada besišypsantys ir draugiški vietiniai gyventojai malagasiai, saviti jų papročiai bei tradicijos. Knygoje sužinosite, kodėl auginti daug vaikų Madagaskare yra gerai, ką reiškia, kai vyras plaukuose nešioja įsmeigtas šukas, kodėl moteriai turėti auksinių dantų yra didelė garbė.

Knygos autorės Violetos Domkuvienės įspūdžiai apie kelionę po Madagaskarą nė vieno nepalieka abejingo. Vaizdingai ir gyvai ji pasakoja apie ten aptiktus gamtos stebuklus, su gera humoro doze prisimena nuotykius, kuriuos jai ir kelionės draugams teko patirti, stebina keisčiausiais vietinių gyventojų papročiais, kuriuos pavyko sužinoti iš pačių malagasių.

Tai nepaprastai įtraukianti kelionių knyga, kurioje rasite ir nuotykių, ir naudingų žinių apie Madagaskaro transportą, maistą, papročius bei kitus keliautojus dominančius dalykus.

Kaip sako knygos autorė V. Domkuvienė, Didžiąja Raudonąja sala vadinamam Madagaskarui abejingas gali likti tik visiškai gamtos grožio nejaučiantis ir nematantis žmogus.“




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą