2021 m. lapkričio 19 d., penktadienis

M. Starkus "Įstrigę centrinėje Amerikoje"

Su Martynu Starkumi ir Vytaru Radzevičiumi po centrinę Ameriką. 

Skaitant šią knygą rodos keliauji kartu. Labai vaizdžiai ir šmaikščiai aprašyta kelionė. Liūdniausia dalis, atsisveikinimas su Veronika. Bet visos pastangos, net su kaupu, buvo įdėtos, kad kuo ilgiau keliauti su ja, šaunuoliai.  :D. Labai patiko knyga. 




Knygos "Įstrigę centrinėje Amerikoje" aprašymas

„Penktoji keliautojo, žurnalisto ir TV laidų vedėjo Martyno Starkaus knyga „Įstrigę centrinėje Amerikoje“ įtraukia į stulbinančius nuotykius ir netikėtas situacijas, kurių net ir kruopščiausiai suplanuotose kelionėse išvengti sunkiai įmanoma.

Jau įprasta, kad kone kasmet vieni populiariausių Lietuvos keliautojų Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius leidžiasi į naują, iššūkių kupiną kelionę. Patyrę keliautojai viską stengiasi kuo tiksliau suplanuoti ir numatyti, tačiau vietos improvizacijoms taip pat lieka apsčiai.
Šį kartą neišskiriami keliauninkai nusprendė aplankyti aštuonias valstybes, įsikūrusias tarp JAV ir Pietų Amerikos.

„Tai mažai pažįstama teritorija, esanti toli nuo Lietuvos. To užteko, kad po kelių metų pertraukos vėl vyktume į ta pusę“, – savo pasirinkimą aiškina M. Starkus.

Kaip ir kitose kelionėse, šįkart vėl teko ieškoti išskirtinės transporto priemonės. Seniausią automobilį per visą savo kelionių istoriją išsirinkę vyrai jį pavadino Veronika ir jautėsi pasiruošę nuotykiams.
Meksikoje jie tapo susišaudymo liudininkais, Belize ieškojo, kas nuplukdytų nardyti penkis komandos narius be papildomų keleivių, plaukė su kapitonu Nindze, stebėjo ryklius, rajas ir, žinoma, vargo su automobiliais. Kelionės planai keitėsi, o nuotykių dėl to tik daugėjo ir visi jie sugulė į knygą „Įstrigę centrinėje Amerikoje“.

Tradiciškai kiekvienoje kelionėje M. Starkus ir V. Radzevičius stengiasi pasigaminti kokį nors lietuvišką patiekalą ir dažniausiai patiria nemažai sunkumų, kol gauna reikiamų ingredientų ar randa tinkamas sąlygas tokiam kulinariniam iššūkiui. Šį kartą keliautojai Karibų jūros pakrantės miestelyje Mahahualyje sumanė išsikepti kugelio. Kaip Vytaras kepė kugelį ant laužo ir kaip tam buvo pritaikytos konservuotų pupelių skardinės, sužinosite knygoje parašytoje su humoru ir sveika ironija bei pateikiančioje naudingos informacijos apie tikrą gyvenimą centrinėje Amerikoje.




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą