2021 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Kur suaugusiam ieškoti draugų?

 


Palikus gimtinę, tikrai sunku savo metų socialinį gyvenimą sutalpinti į porą savaičių Lietuvoje. Gal jau laikas susikurti socialinį ratą ir čia, Anglijoje? Oh, hiperbolizuoju. Turiu draugių bei pažinčių ir čia, tik kad atstumas varžo. Man reikia bent kelių draugų savam rajone! Kitaip visai užkirmysiu namuose... Tad, kyla klausimas, kur suaugusiam ieškoti draugų?

Kai esi vaikas, paauglys, kai esi studentas ar darbuotojas įmonėje su daug aktyvių draugiškų asmenybių, esi nuolat apsuptas žmonių, tad rasti potencialių draugų tikrai ne problema. Bet kur ieškoti pažinčių jei natūraliai susiklosčiusios aplinkybės nesukuria sąlygų sutikti naujų žmonių? Dirbant iš namų, dirbant itin mažoje įmonėje, išėjus į vaiko priežiūros atostogas... 

Štai kelios mano idėjos:

Ne kartą pasiteisinęs būdas pažinčių ieškoti internete. Socialiniai tinklai, virtualios grupės, forumai. Nebūtina iš karto rašyti žmogui asmeniškai, kas gali būti ne itin jauku, užtenka dalyvauti pokalbiuose, kelti klausimus, arba, kaip aš esu darius, viešai paklausti ar būtų norinčių užmegzti pažintį ir laukti žinių. Virtualus pažinčių užmezgimas tikrai veikia ne tik ieškant antrosios pusės, bet ir paprasčiausių draugų.

Savanoriaujant įvairiose organizacijose. Savanorystė suteikia sąlygas susitikti su daugybe įvairių žmonių. Iš jų, su viena stipresnius, su kitom šaltesnius, bet santykius palaikau jau kelinti metai po savanorystės pabaigos.

Sporto klubuose. Nekalbu apie individualius užsiėmimus, kalbu apie grupines veiklas sporto klubuose. Aišku, yra asmenybių, kurios ateina tiesiog sportuoti, bet, manau, tikrai atsiranda viena kita atvira naujoms pažintims ar net draugystei. Kai sportavau, buvau suinteresuota tik sportu, sekantį kartą reiks užmegzti ir pažinčių.

Kursuose. Žinoma, šiuo metu daugybė kursų vyksta nuotoliniu būdu. Pigiau, patogiau, sutaupo daug laiko, kai niekur nereikia važiuoti ar taikytis prie nustatytos valandos. Bet, Covid varžymams susilpnėjus, laikas pasiieškoti grupinių susitikimų mėgstamų veiklų klausimais. Tikrai verta.

Draugės/-o draug(i)ų susibūrimuose. Visada norėjau grupės draugų, kaip seriale "Draugai", suartėjus su draugės draugėmis/draugais, tai būtų visai realu. Na, pirma reikia susirasti tą draugę savam rajone, o tada jau muilintis į jos draugų ratelį.

* Tik tėvams. Vaiko darželyje/mokykloje. Užtenka apsikeisti kontaktais su vaiko geriausio draugo tėvais ir suorganizuoti susitikimą, kad vaikai daugiau laiko praleistų kartu... Ką gali žinoti, gal ne tik vaikai gali būti draugais?

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą