Šiemet,
susigundžius vaizdu ant sėklų pakelio, pirmą kartą pasisodinau violetinių
žirnių. Iš ties gražūs jų žiedai papuošė daržą ir pačios ankštys atrodė
patraukliai. Tiesa, gamybos procese, ta patraukli spalva dingo, bet, dėl to, skonio
neprarado.
Naudojau:
- gerą saują jaunų žirnių ankščių,
- trupučio sviesto,
- druskos,
- maltų pipirų
- česnako granulių,
- provanso žolelių.
Žirniams
nupjausčiau kotukus, nuplovus subėriau į pasūdytą verdantį vandenį ir paviriau
apie 15 min. Nupylus į sietelį palikau nuvarvėti.
Keptuvėn
dėjau truputį sviesto, subėriau žirnius ir po truputį visų prieskonių, minutę
kitą pamaišant pakepiau ir viskas, galima ragauti.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą