2021 m. gegužės 11 d., antradienis

Lekiam Kuršių Nerijos keliais. Lietuvos jūrų muziejus ir Raganų kalnas

 

Kuršių Nerijoje paskutinį kartą esu buvusi 2004 metais. Tai šis apsilankymas, beveik kaip pirmas kartas. Pamenu tik Parnidžio kopas, Raganų kalną bei Delfinariumą. Dar lyg kažkur pasąmonėj pamenu Kormoranų koloniją, bet nesu tuo tikra, gal iš kažkieno pasakojimų jau prijungiau savo mintyse... Taigi, lekiam žvalgytis... Internetu įsigijome lankytojo bilietą, riedam į Naujosios perkėlos keltą ir plaukiam į Kuršių Neriją.  

Pirmoji lankytina vieta, Lietuvos jūrų  muziejus. Čia pamatėm daugybę akvariumuose plaukiojančių  žuvų, įvairių Baltijos ir tolimesnių jūrų gyventojų, kriauklių, koralų... Taip pat aplankėme pingvinariume esančius pingvinus, matėme ruonius, Jūrų liūtą... Labai patiko skliautinis akvariumas (akrilo tunelis), kur didžiulės žuvys plaukioja tiesiog virš galvos. Tai pagrindinė centrinio baseino (apie 750 m³) naujovė. Apie 20 m ilgio akrilo tunelis, kuriame jautiesi vandens pasaulio dalimi ir gali stebėti žuvis, būnant tiesiogine šio žodžio prasme, po vandeniu. Povandeninį akvariumo pasaulį pagyvina uolos bei nuskendusio laivo imitacija. Akvariume šalia senbuvių didžiųjų bei rusiškųjų eršketų gyvena menkės, lašišos, vėjažuvės bei vilkešeriai. Baseine palaikoma 15 C vandens temperatūra bei 15 promilių druskingumas.














Didelį įspūdį paliko viskas, ką mačiau, tikrai verta apsilankyti 😉. 

Lekiam toliau ...

Raganų kalnas Neringoje.. Prisiminimuose buvo išlikęs tik pakilimas į kalną... O pasirodo ten yra visas pėsčiųjų takas, kur  karaliauja velniai, raganos ir kiti tautosakos herojai. Didžioji Raganų kalno skulptūrų dalis išdėstyta aplink vaizdingąjį Eglių slėnį. Labai gražus parkas. 















Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą