2020 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Prano Mašioto pasakų bei Liepų parkai Kačerginėje

 Jei ne sesės noras apsilankyti „Prano Mašioto pasakų parke“, net mintis nebūtų kilusi užsukti į Kačerginę. O pasirodo, tai visai gražus miestelis, su dar gražesniais parkais. Du iš jų aplankėme ir mes. Pirmasis parkas, tai „Prano Mašioto pasakų parkas“.

Pranas Mašiotas – tautinės mokyklos pagrindų kūrėjas, pedagogas, vaikų literatūros rašytojas, vertėjas, visuomenės veikėjas, aušrininkas, Lietuvos švietimo viceministras – gyveno ir kūrė Kačerginėje, J.Janonio g.40.

2004 m. Prano ir Jono Mašiotų palikimo puoselėtojų draugija surengė I-ąją respublikinę jaunųjų skulptorių stovyklą “Prano Mašioto pasakų parkas”, skirtą lietuviškos spaudos atgavimo 100-mečiui. Jaunieji skulptoriai sukūrė ąžuolo skulptūras P. Mašioto pasakų personažų motyvais. Už namo yra ir maža lauko bibliotekėlė ;) Mažas,bet visai smagus parkas. 












Dar vienas Kačerginės parkas – Liepų parkas. Šis parkas yra miestelio centre, kuriame smagiai laiką gali leisti ir miestelio gyventojai, ir miestelio svečiai. Parke eksponuojama fotografijos paroda. Kai mes buvome, fotografijų tema - "Dviračių istorijos Lietuvoje XX a. pirma pusė". Paroda atkeliavo iš garsaus Lietuvos kolekcininko, istoriko Romano Senapėdžio archyvų. O ir pačių dviratininkų ir dviračių takų ten iš ties nemažai.

 





Girdėjau ir daugiau gražių ir lankytinų vietų yra Kačerginėje, tad teks dar ten grįžti ir tuo įsitikinti.


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą