2020 m. birželio 26 d., penktadienis

Varškinės tešlos bandelės su rabarbarų įdaru


Minkštos, skanios, nesaldžios.


Pirmiausia reikia pasiruošti įdarą.

Jam reikės:
  • 500 g rabarbarų,
  • 120 g rudojo cukraus (tiktų ir baltas),
  • 2 šaukštai krakmolo.


Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, užpylus cukrumi kaitinti ant ugnies, vis pamaišant. Užvirus pavirti porą minučių, berti krakmolą ir permaišius palikti atvėsti.

Tešlai:
  • 300 g miltų,
  • 130 g trintos varškės,
  • 80 g cukraus,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
  • truputis druskos,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
  • 90 g pieno,
  • 90 g paprasto aliejaus.




Į dubenį persijoti miltus, berti kepimo miltelius, cukrų, vaniliną, druską ir sumaišyti. Pilti pieną ir varškę, truputį permaišyti tada supylus aliejų užminkyti tešlą. Leisti jai pastovėti kokį 15 min.
Kočioti pabarsčius stalą miltais maždaug pusės centimetro storio lakštą ir supjaustyti kvadratais. Ant kiekvieno dėti įdaro ir perlenkus paspausti kraštelius.
Sudėjus į skardą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180° t apie 20 min., kol gražiai parusvėja.
Atvėsus galima apibarstyti cukraus pudra.


Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą