Benaršydama
interneto platybėse užtikau mielus akiai sausainėlius. Šiandien juos jums ir
pademonstruosiu. Susikaupkite! ;)
Reikės:
- 400 g krakmolo,
- 250 g sviesto (minkšto),
- 2 kiaušinių,
- 235 g miltų (man reikėjo daug daugiau ~550 g),
- 235 g cukraus pudros,
- 1 v.š. vanilės,
- 1a.š. kepimo miltelių,
Puošybai:
- 1 v.š kakavos,
- 1 geras žiupsnelis malto imbiero,
- truputis vandens.
Imame
du indus. Į pirmą įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir
sudedame minkštą sviestą - viską gerai išmaišome.
Į
kitą sudedame miltus, kepimo miltelius, krakmolą, permaišome ir persijojame į
pirmąjį.
Viską sudėjus užminkome tešlą. Minkome kol nelips prie rankų. Mano atveju man reikėjo miltų daug daugiau. Jau vienu metu buvau suabejojus, jog mano "šampinjonai" išvys dienos šviesą :), bet...
Viską sudėjus užminkome tešlą. Minkome kol nelips prie rankų. Mano atveju man reikėjo miltų daug daugiau. Jau vienu metu buvau suabejojus, jog mano "šampinjonai" išvys dienos šviesą :), bet...
Orkaitę įkaitinam iki 180C. Skardą išklojame kepimo popieriumi, ant jo sudedame iš tešlos
suformuotus maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Paliekame tarp jų
tarpus, nes tešla šiek tiek išsipūs.
Dabar
imame du mažus dubenėlius. Į vieną įpilame šiek tiek vandens, į kitą supilame
imbierą ir šaukštą kakavos, permaišome. Pasiimam paprastą buteliuką ir imamės
darbo. Butelio kakliuką merkiame į vandenį ir į turimą kakavos mišinį. Imame
mūsų turimą rutulėlį ir kakliuką tiesiog įsukame į jį. Taip pasielgiame su
visai tešlos rutulėliais.
Šauname
į orkaitę 180C kepame ~20-25 min. Prieš kepant galite papildomai
sausainius apibarstyti imbiero mišinių.
Skaunaus!
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą