2019 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Sostinės keksas (pagal tikrąjį senąjį receptą)


Kad ir šiandien pasakiškai gražus oras lauke, tačiau peršalimo ligos neklausia kada pas tave apsilankyti ir tenka sėdėti namuose. Ta proga reikia save paguosti bent jau skaniu kepiniu 😊. Dar vis dievinu keksus. O perskaičiusi pavadinimą „Sostinės keksas pagal tikrą senąjį receptą“ susigundžiau ir aš.  Keksas gavosi labai skanus su traškia plūtele :) 


Reikės:
  • 240 g. miltų (sijotų),
  • 175 g. sviesto (kambario temperatūros),
  • 175 g. cukraus (aš dėjau 100g., kitą kartą dėsiu dar mažiau, man šiek tiek per saldu), 
  • 175 g. razinų,
  • 3 vnt. kiaušinių (kambario temperatūros),
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 šaukštelio vanilės,
  •  šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui).


Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti 20 minučių. Vandenį nupilti, razinas nuplauti, palikti nuvarvėti.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio masę permaišyti. Berti druską, razinas, išmaišyti. Berti miltus, kepimo miltelius, įberti vanilės ir dar kartą viską išmaišyti.
Tešlą pilti į kepimo formą. Manoji forma silikoninė, tai nereik nieko nei tept, nei tiest. Kas kepate paprastoje formoje tieskit kepimo popieriaus.  Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, reikia perbraukti drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
Kepti apie 1- 1,5 h. orkaitėje įkaitintoje iki 160 C laipsnių. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps. Mano turimoj formoj iškepė per 1  valandą.  Papuošimui pabarstome cukraus pudra. 
Atvėsinam ir skanaus!



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą