2019 m. kovo 19 d., antradienis

Ignalinos kraštas. Senovinės bitininkystės muziejus.

Vieną kartą jau esu pralėkusi gražiaisiais Ignalinos rajono  keleliais -> Žvalgomės po Lietuvą. Ignalinos kraštas. Kadangi draugė dar nėra ten buvusi, tai kaip sakant, ko nepadarysi dėl draugės :D Dar kartą lekiu Ignalinos rajono keliais... Apie jau lankytas vietas nesikartosiu... Tai gi, dar viena vieta kur lankiausi pirmąjį kartą. 
Senovinės bitininkystės muziejus. Jis nebuvo įtrauktas į šios dienos maršrutą, bet mes kartais išklystam ... Pamatę užrašą, nusprendėm bent jau akies krašteliu pažiūrėti, kas ten gražaus ar įdomaus. Kol kas dar kaip ir ne sezonas, bet mums pasisekė, visai iš netyčių radom atvirus vartus, ir mums leido ten pasivaikščioti 😉.

Tai vienintelis Lietuvoje Bitininkystės muziejus, saugomas pagonių dievų skulptūrų, kviečia iš arčiau susipažinti su bitininkystės paslaptimis. Labai graži muziejaus teritorija. O Sužinoti visas paslaptis grįšime su vaikais, vasarą.














Atrakinta buvo ir Austėjos klėtelė „Šlamutis", užsukome ten pasižvalgyti. Radome eksponuojamas žolynų puokštes surinktas 3 kilometrų spinduliu iš Stripeikių kaimo apylinkių, kadangi bitės skrenda ieškoti nektaro tokiu atstumu nuo savo avilio. Čia sukaupti keli bičių produktai – žiedadulkės, pikis, bičių duonelė, vaškas... Plačiau apie viską čia -> Austėjos klėtelė „Šlamutis“.






Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą