2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su cukinija

Liko cukinijų ir nesugalvojate kaip jas panaudoti? Mes kepėmė pyragą, kuris yra minkštas, drėgnas, cukinijų jame visai nesijaučia. 



Reikės:
  • apie 230 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka,
  • 150 g miltų (naudojau viso grūdo),
  • 45 g kakavos,                  
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,         
  • 1/2 šaukštelio cinamono,
  • 100 g juodo šokolado,
  • 2 kiaušinių,
  • 120 ml aliejaus (naudojau rapsų),
  • 100 g cukraus,
  • saujos sezamų.

Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Sudėti sutarkuotą (arba susmulkintą) juodąjį šokoladą. Kitame inde išplakti kiaušinius, supilti aliejų, cukrų ir viską plakti kol produktai susijungs. Įmaišyti tarkuotą cukiniją. 



Palengva pilti cukinijos masę į sausus produktus, dėti sezamus ir maišyti kol viskas susijungs.
Orkaitę įkaitinti iki 180ºC temp. Tešlą pilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą, kepti ~50 min. (arba patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką, kuris turi būti sausas). Atvėsinti ir galima mėgautis.

Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą