2017 m. spalio 14 d., šeštadienis

Apelsininiai keksiukai

       Ruduo, lietus, vėjas, o taip norisi šilumos. Todėl kepam tai, kas primintų vasarą. Šį kartą  tai apelsininiai keksiukai. Namai pakvimpa apelsinais, mmmm kaip skanu :)
O jiems reikės visai nedaug:
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 200 g aliejaus
  • 50 ml pieno
  • 1apelsinas ir jo žievelė
  • 300 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos (ją nugesinam)

       Pirmiausia viską susisveriu. Tada imu kiaušinius ir plaku su cukrumi, kol masė pabala ir ištirpsta cukrus. Plakdama mikseriu, po truputį pilu pieną, aliejų, išspaustą apelsiną, tada miltus ir kartu apelsino žievelę. Pabaigai atsargiai įmaišau sodą. Į popierines formeles dėjau po gerą valgomą šaukštą tešlos. Kepiau +/- 180 laipsnių temperatūroje maždaug apie 20 min. Tol, kol gražiai pakilo ir medinis pagaliukas buvo sausas. 
       Patikėkit, namai labai kvepėjo apelsinais. Keksiukai buvo kosminiu greičiu suvalgyti. Labai purūs. Šilti beprotiškai skanūs. Nors ir atvėsę tikrai neprasti :) Žinau, kad dar tikrai ne kartą bus kepami ne tik sau valgyt, bet ir svečiams :) 
Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą