Užeinu aš į vieną portaliuką,
nusiteikus jau šiandien nieko nedaryti ten, kur orkaitė ar kriauklė... Kur jau!
Vaikų sėdėta šalia, pica užmatyta, akytės blizga... Mama eina kepti picos.
Aišku, iš to, kas yra šaldytuve.
Pirmiausiai
picos pagrindą užsiminkiau: iš šilto vandens, cukraus ir mielių, po to sudėjau
likusius visus produktus - miltus, aliejų, druską. Palikau šiltai vanadžiukei
pastovėt, pakilt. Kol vyko cheminiai tešlos procesai, pakepinau su prieskoniais
ir druska faršą, susipjausčiau svogūną, pomidorus, sutarkav...NEsutarkavau
sūrio, nes jo paprasčiausiai nebuvo šaldytuve! Teko skambinti vyrui ir paprašyti,
kad parvežtų :) Truputį susinervinusi dėl sūrio nebuvo, pasiruošiau skardą:
išklojau ją kepimo popieriumi ir pašlaksčiau aliejumi. Kol viską susiruošiau ir
tešla pakilo.
Išklojau
ja skardą, aptepiau pomidorų padažu, papipirinau, žolelėm pabarsčiau, kokios po
ranka papuolė (tikrai tikrai prieskoninės, o ne kokios pievų...), faršą
uždėjau, svogūnus, pomidorus ir orkaitėn pašoviau.
Vėl - vidutinio karštumo,
kepiau tol, kol pagrindas parudavo, pomidoriukai pažliugo. Baigiant kept - jau
atkeliavusiu sūriu pabarsčiau ir dar keliom minutėm orkaitėn sugrąžinau. Kad
sūris pasilydytų.
Gaila, tik cilindro tūris
suskaičiuotas nebuvo, nes pica keturkampė buvo iškepta...:)
Picos pagrindui:
- 3,5 stiklinės miltų
- 1,5 stiklinės šilto vandens
- 1-2 a. šaukšteliai cukraus
- 1 šaukštas sausų mielių arba 25g šviežių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 a. šaukštelis druskos
- /atmintis, tai... žiupsniuką mažą kvietinių sėlenų įdėjau, bet jos nebūtinos/
Ant pagrindo:
- apie 300-400 gr faršo
- 2 svogūnų galvos
- 2 dideli pomidorai
- 150 gr sūrio
- 4 šaukštai pomidorų padažo
- pipirų, druskos, prieskoninių žolelių
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą