2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Camembert sūris. Elementaru, greita, skanu ir efektyvu...

Niekad nepraleidžiu progos apsilankyti Neringos bloge ir paskait.., na, tikriau, pasigundyti vienam ar kitam skaniam dalykui. Kas be ko, vakariniai apsilankymai pas ją prie "gero" nepriveda :), bet, jei manysim, kad moterys niekada neturi antsvorio, o papildomi kilogramai - tik papildoma vieta bučiniams... Žodžiu, dažnokai susigundau nauju ar senu primintu. Neseniai buvau kepusi Camembert'o sūrį, bet Neringos priminimas vėl sugundė jį pašaut orkaitėn.

Turėjau jį nusipirkus iš anksčiau, tad streso - kur gauti - nebuvo. Išlukštenau, deja, šįkart nebuvo medinės dėžutės jo įpakavime, bet tiko ir be jos. Pasidėjus ant kepimo popieriaus užsiėmiau jo "tobulinimu": viršuj išpjoviau-apipjoviau apskritimą, kad galėčiau nuimti viršutinę dalį pelėsiuko. Ant išpjautos dalies sau patinkamas džiovintas žoleles užbarsčiau (kažkodėl paskutiniu metu Graikijos nostalgija - čiobrelis, rozmarinas...), žalio rozmarino, pipiriukų...



Ir orkaitėn 15-20 min ant silpnos ugnies. Kepiau tol, kol viduriukas tapo tąsus, minkštas, kas su patinkama duona ar prancūzišku batonu galėčiau masę pakabint. Šįkart ilgas batonas su camembert prie vyno taurės - nuostabus derinys.


 p.s. atsiprašau už tokį apšvietimą nuotraukose... vakare kepiau... :)
  • Parduotuvėj nusipirkti balto pelėsinio sūrio, ant kurio dėžutės būtų užrašas Camembert Cheese
  • žolelių džiovintų ir žalių pagal skonį ir norus
  • pipirų

Gražaus penktadienio vakaro. 

Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą