2017 m. vasario 28 d., antradienis

Šeimos apsilankymas valstybės pažinimo centre

Teko proga pagaliau aplankyti Vilniuje įrengtą Valstybės pažinimo centrą. Jis įsikūręs prie Prezidentūros, Totorių g. 28. Pavieniai asmenys apsilankyti gali tik šeštadieniais ir sekmadieniais 11-18 val. Daugiau informacijos -> "Pažink valstybę!"


Po apsaugos patikrinimo, patekus į vidų, gaunama planšetė su dėklu, kurios pagalba galima interaktyviai susipažinti su ekspozicijomis. Ši pareiga teko penkiametei dukrai, kuri puikiai tvarkėsi (kol nepakvietė į edukacinį užsiėmimą). 


Centro ekspozicijos išdėstytos 3 aukštuose. Yra liftas, vaikų pervystymo kambarys, todėl vykstant su vėžimėliais nebus problemų.


                                       
Veiklos yra kiekvienai amžiaus grupei, mūsų vaikams labiausiai patiko sienos su magnetinėmis figūromis, kurios yra net dvi. Ant vienos galima sukurti savo giminės herbą. Įdomi pasirodė ekspozicija su užsienio šalių dovanomis Lietuvos Prezidentams.


Informacija pateikta moderniai, daug įvairių vaizdo įrašų, yra projektorius, kur galima pačiam keisti skaidres... Labai patiko, kad nebaisu vaiko paleisti, kad jis kažką paspaus, užlips kur negalima, ar atidarys - viskas pritaikyta ir mažiausiems piliečiams.


Valstybės pažinimo centre vieną sekmadienį per mėnesį vyksta edukacinės programos šeimoms su vaikais. Nežinodami, pataikėme būtent į vieną iš šių sekmadienių ir Izabelė parnešė namo mielą ežiuką.



Jau išeinant žadėjome dar ir dar sugrįžti, nes laiką praleidome įdomiai, naudingai, o dar ir nemokamai! :)


Linkėjimai!

Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą