2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Naminis lavašas

Mūsų šeimoje duona naudojama tik sumuštiniams pasidaryti ir su konservais valgyti, o įvairiems troškiniams bei tirštoms sriuboms užkąsti mes išsikepame kelis lavašus.

Lavašui prireiks:
  • 1:2 viso grūdo miltų ir kvietinių miltų,
  • a.š. druskos,
  • vandens,
  • aliejaus.

Gaminimo būdas:
Suberti miltus ir druską į puodą. Įpylus pakankamai vandens minkyti kol tešla taps tampri ir nelipni. Įpilti aliejaus (manau pora valgomųjų šaukštų turėtų užtekti, jei ne - iš akies). Išminkyti su aliejumi ir palikti bent 10-čiai minučių pastovėti.  

Lavašus iškočioti kočėlu į apskritimą ir kepti keptuvėje. Jei yra poreikis, į keptuvę įpilti aliejaus (šiaip nereikia).



Valgant su lavašu, įrankių nenaudojame. Atplėšę lavašo, jį patogiai susukame, kad galėtume suimti arba pasemti troškino (sriubos). Per kartą dviese suvalgome dubenėlį (ar pusantro) troškinio (sriubos) ir 3-4 lavašus.

Skanaus!

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą