2016 m. birželio 25 d., šeštadienis

Kūdikio kraitelis - vaistinėlė






Naujagimiui, palengva pratinantis prie naujos aplinkos, gali kilti ir nemalonių sveikatos problemų. Tam reikia būti pasiruošus priemones, kurios pagelbėtų savarankiškai nustatyti neramaus elgesio priežastis bei padėtų išspręsti dažniausiai kylančias problemas. Žinoma, numeris 112 taip pat neturėtų “iškristi” iš galvos.
Į vaistinėlę parūpinome bekontaktį termometrą, kuriuo be vargo galima pamatuoti ne tik vaiko, bet ir namų, vandens, maisto temperatūrą. Nereikia papildomai rūpintis jo sterilumu. Patogumas, bei platus panaudojamumas, tikrai atperka investiciją. Kambarinio termometro, stebėti namuose vyraujančiai temperatūrai, galėjome ir nepirkti. Jį pirkome dėl to, kad per vieną iš paskaitų, kuriose dalyvavau, atkreipė dėmesį, kad vaikutis gali būti neramus dėl per aukštos temperatūros kambaryje, kad jam gali būti sunku kvėpuoti, nes aukštesnėje temperatūroje oras per sausas.
Man buvo labai svarbu įsigyti jūros vandens kūdikiams ir kriaušę - nosies išskyroms išsiurbti. Visokie tepalai, lašai nuo pilvo problemų galėjo ir palaukti, bet dėl kvėpavimo man buvo neramu. Nusipirkome Quixx nosies lašų, kurie tiesiai į nosį gali būti lašinami tik, kai vaiko amžius jau trys mėnesiai. Su susuktu ir suvilgytu vatos gabaliuku, nosies išvalyti nesugebėjau, nors paprasčiausiam sudrėkinimui labai tinka. Tačiau išgelbėjo dar ligoninėje gautas, jūros vandens meginėlis, Physiomer Baby. Nežinau, kuo jie skiriasi (apart pavadinimo), bet ramiau, kad galiu vandenuką naudoti tiesiogiai į naujagimio nosį.
Grįžus iš ligoninės, vaistinėlę papildėme, išrašytu, mediciniu spiritu bambutei valyti. O po pediatrės vizito namuose, taip pat įsigijome išrašyto vitamino D, bei rekomenduotų turėti, kai prireiks, kremo nuo iššutimų ir lašų nuo pilvuko problemų.

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą