2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Kūdikio kraitelis - higienos prekės



Apie kūdikio kraitelį buvau pasiskaičius dar nėštumo pradžioje, bet tik išėjus į dekretą pradėjau rimtai svarstyti, ko prireiks mūsų kūdikėliui. Vežimėlis, kėdutė, lovelė savaime suprantami reikmenys, kaip ir įvairiausi drabužėliai. Komoda, taip pat, nebuvo svarstytinas pirkinys, pasižiūrėjus į spintą, buvo akivaizdu, kad reikia papildomo baldo vaikučio daiktams. 
O štai naujagimio higienos reikmenys, mano akimis, daugiausiai atsakomybės reikalaujanti sritis. Juk tai priemonės, kurios turės įtakos plonytei ir jautriai kūdikio odelei. 
Svarbiausias pirkinys, tikriausiai, yra sauskelnės. Na, ne kiek svarbiausias, bet vienas pirmųjų dalykų, šaunančių į galvą, kai pagalvoji apie kūdikius. Pradžiai įsigijau dvi pakuotes "Pampers" sauskelnių naujagimiams. Netaupant mūsų mergina jas išnaudojo per savaitę su puse. Galėjau nusipirkti ir viena ar dviem pakuotėm daugiau, tačiau bijojau, kad vaikutis nebūtų joms alergiškas ir netektų išmesti. Apsauginiai lovos paklotai tikras išsigelbėjimas pervystant, nes nuėmus sauskelnes visokių “nelaimių” atsitinka.
Daugiau galėjau nusipirkti ir kūdikiams skirtų didesnių stačiakampių vatos tamponėlių, pasibaigus neradau netoliese esančiose parduotuvėse. Labai patogu apiplauti kūdikėlį, nuvalyti, nusausinti… Žinoma, tam naudoti galiu ir įsigytus kelis marliukus, tačiau vatos tamponėliai atrodo švelnesni. "Susisuku" ir su paprastais kosmetiniais vatos tamponėliais. Marliukai praverčia - nuprausus užpakalį, atsinešti kūdikį iš vonios. Nepirkau, ir neketinu pirkti, jokių ausų krapštukų, įsigijau paprasčiausios vatos, kurią susukusi naudoju ausyčių, nosytės bei intymios vietelės valymui.
Vonelės vaikui planavau visai neturėti (užima vietos) ir naudoti tik bendrą vonią su specialiu gultuku kūdikiui. Tačiau mane įtikino, kad mažiausiai kas antrą dieną tupinėjant prie vonios gali būti labai nepatogu ir net gi skausminga. Pasisekė, nes vonelės pirkti neteko, sulaukiau pasiūlymo pasiskolinti. O gultuką į vonelę gavau dovanų. Tiesa, jį, dar kartą, bandysime naudoti kai vaikutis paaugs, kai vonioje galės praleisti ilgiau nei kelias minutes, nes per pirmas maudynes specialus gultukas labiau trukdė nei padėjo. Įsigijome ir specialiai kūdikiams skirtą šampūną, prausimosi žėlė, aliejuką, kurių per pirmus prausimus nė neprireikė. O aliejų daktarė rekomendavo naudoti tik tokiu atveju jei odelei reikės papildomo drėkinimo.
Vaikučiui nupirkome ir šukytes bei plaukų šepetį, pasirūpinome žirklutėmis bukais galais. Šukų panaudoti dar neteko, bet gana ilgus plaukus su plaukų šepečiu paglostau kiekvieną dieną taip pašalindama kelias atsiradusias pleiskanėles.
Per pirmas pora savaičių, naujagimio odelė nebuvo sudirginta, tad, manau, galiu teigti jog apsirūpinome teisingai.

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą