2016 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Nepakartojami Europos sodai kerinčių spalvų jūroje. Arceno pilies sodai. Olandija. 4diena

Atvykome į Arceno pilies sodus (12,50 eur). Prie vartų pasitikusi moteris paklausė iš kur esame, ir kaip mūsų kalba sveikinamasi. Tad su kiekvienu praeinančiu pro vartelius, sveikinosi "laužyta" lietuvių kalba.



Šios pilies idėja - pristatyti skirtingų stilių sodus, nuo klasikos iki moderno. Kaip jau įprasta Olandijoje, taip ir čia, visą parką juosia kanalai, o senąją klasikinę geometrinę dalį - skrobų tuneliai. Rytietiškas sodas sudarytas iš atskirų dalių, tai bambukų sodas, klevo sodas, vandens sodas bei uolų sodas. Taip pat visu grožiu atsiskleidžia kinų, japonų ir itališkasis sodai. Matėm gandrus, flamingus, antis.. Vėl gi, labai daug papasakoti nėra ką, tad pasižvalgykite kaip atrodo Arceno sodai mūsų akimis ;).














Arceno pilies soduose yra jauki kavinukė. Jauki aplink esančiais vaizdais. Užsukome papietauti, tačiau vitrinos buvo pustuštės. Mums atėjus  padėjo lėkštę su salotomis, tad jas ir paėmėm. Salotos (9 eur).

Man už nugaros matosi kavinukė.
 Kavinės zonoje yra įtaisyti aparačiukai su maisteliu žuvims. Įmetus 20 cnt gauni saujytę maistelio.


Užkandę keliaujame toliau apžiūrėti kinų, japonų ir itališkąjį sodus. Kadangi laiko likę buvo jau labai mažai, tai tiesiog prabėgom per sodelius greitu žingsneliu. O taip norėjosi iš lėto pasivaikščioti, nes iš ties ten labai gražu.









Štai aplankyta ir paskutinė, šios kelionės, lankytina vieta. Dėl laiko stokos tikrai ne viską pamatėm, jaučiu, kad daug ką teko praleisti. Bet yra kaip yra. Dar prieš akis ilga kelionė per Olandiją, Vokietiją, Lenkiją.. (660km)



Hotelį "Nevada" pasiekėme apie 2 valandą nakties. Griuvom į minkštas lovas. Kambarys švarus, tvarkingas. Pusryčiai puikūs.



Papusryčiavę, apsipirkę netoliese esančioje parduotuvėje, susikrovę lagaminus vėl į autobusą.. Šį kartą laukia 920nkm kelio. Kaklo pagalvėlės (nepamirškite jų pasiimti, tikrai pravers tokioj kelionėj) ant kaklų ir namolio.
Pirmą kartą keliavau su  kelionių agentūra. Mano pastebėjimai.
Šios kelionės didžiausias minusas - laiko stoka lankomuose objektuose. Jei jau tokį kelią nuvažiuoji, tai norisi ir maksimaliai apžiūrėti lankytinas vietas, ir ramiai papietauti, o ne viską prabėgom. Net juokavome, kad duoda laiką ir rinkitės: pietūs, tualetas ar lankytinos vietos apžiūrėjimas - nes viskam laiko neužtenka. Jei ne ši "problemėlė", tai organizuotumui duočiau 10 balų. Visos kelionės metu mus lydėjo, labai maloni gidė. Daug pasakojo apie lankomą šalį, pravažiuojamus miestelius. Savo darbą tikrai atliko puikiai. Dar kartą ačiū Egle ;). Ačiū ir vairuotojams.
Nepamažinkit pasiimti maisto ir gėrimų su savimi į autobusą. Nes parduotuvės, šalia Hotelių, jums nuvykus gali jau nebedirbti. (Mums ten lankantis, net ir dienos metu beveik jokios parduotuvės nedirbo). O pietums laikas į kelionės grafiką neįtrauktas, tad dažniausiai pietūs būna autobuse, valgome tai, ką turime su savimi.

5d. kelionė su 4 nakvynėm (+ pusryčiai), su mokamais objektais, vienam asmeniui  kainavo - 273 eurai.


P.S. Nuostabi gimtadienio dovana! Ačiū dar kartą. ;*

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą