2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Tinginių koldūnai

Darbe su kolege vis viena kitai užduodame klausimą "tai ką šiandien gaminsi?". Žinoma po darbo norisi, kad gaminimas būtų vienas du ir viskas. Privalumas, kad būtų skanu, na ir žinoma sotu. Jos pasiūlymas pasigaminti tinginio koldūnus tam vakarui nesužavėjo. Per daug darbo pasirodė, bet mintyje juos pasilikau savaitgaliui. Ir iš ties to darbo visiškai ne daug. Paprasta ir skanu.




Reikėjo:
  • tešlai - miltai ir vanduo. Santykio nematavau, tiesiog sumynkiau tešlą, kuri kočiojant nelimpa. 
  • įdarui - faršas - 500g., svogūno, prieskonių (kokius patys naudojat).




Gaminimo eiga visai paprastutė. Iškočiojau tešlą apie 2mm storio. Tešlą aptepiau faršu. Visa tai suvyniojau, supjausčiau ir koldūnus iš abiejų pusių pakepinau. Pakepintus sumečiau į troškintuvą, ant dugno patiesusi tarkuotų morkų, sviestuko, grietinės, prieskoniukų, virinto vandenuko... Patroškinau kelias minutes.  
Skanaus.


Mama Renata

3 komentarai: