2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Pyragas "Zebriukas"

Šeštadienis. Tai diena, kai norisi palepinti šeimyną. Šį kartą kepiau pyragą "Zebriukas".




 
Reikėjo:
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos,
  • 4 vienetai kiaušinių,
  • 300 gramų miltų,
  • 1 stiklinė pieno,
  • 1 arbatinis šaukštelis nugesintos sodos,
  • 1 stiklinė aliejaus.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
Į kepimo indo vidury dedame pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.

Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.

Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.


Skanaus :)

Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą