Reikės:
- Miltai - 1kg,
- Vanduo- 250g,
- Pienas- 250g,
- Kiaušiniai- 2vnt.,
- Sausos mielės- 10g,
- Druska- 2a.š.,
- Cukrus- 2v.š.,
- Sviestas- 60g,
- Aliejus- 50g,
- Kiaulienos faršas- 300g,
- Svogūnai- 300g.
- Druska, pipirai- pagal skonį,
- Pienas- 3v.š.
Nuotraukoje dviguba doze, išėjo 29vnt.
Dubenyje
sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų – viską išmaišome. Į mieles
supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą
miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.
Į
pieno-vandens mišinį persijojam 1/3 visų miltų, išmaišome.
Kiaušinio
trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir
supilame į tešlą.
Sviestą išlydome ir supilame į tešlą,
išmaišome.
Supilame mieles, išmaišome.
Miltus
būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą
bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.
Jokių būdų nedėkite daugiau miltų nei
nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50g.
Kai visi miltai įminkyti
į tešlą – ji nelips prie rankų, bus gana standi.
Dabar
teks padirbėti „iš peties“ – gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą
įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.
Palaipsniui supilame
aliejų ir minkome kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai
sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į
dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.
Kol
tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos – svogūno santykis 1:1. Pas mane buvo 500g
kiaulienos faršo, tai svogūno taipogi dėjau 500g.
Svogūną sumalti iki
košės konsistencijos.
Padruskinti, papipirinti pagal skonį, supilti
pieną, išmaišyti.
Teliko
palaukti kol tešla dvigubai padidės.
Kai
tešla pakilo pradedam formuoti beliašus.
Beliašus
kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti siūle į apačią, po 4 min iš
kiekvienos pusės.
Iškeptus
beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.
Skanaus!
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą