2015 m. lapkričio 17 d., antradienis

Kiunkė - žemaičių valgis

Gomurys prisiminė vieną skonį: žirniškai bulvišką. Matyt, tas tautinis identitetas įgimtas mums, ir jei kartą paragavai kažką savo, prisimeni tai visą gyvenimą. O dar tas mano žemaitiškas charakteris... Žodžiu, prisiminiau jau seniai valgytą pas močiutę kiunkę.
Užmerkiau iš vakaro žirnius. Ryte išviriau. Bebaigiant žirniams minkštėti, įmečiau smulkintas bulves. Kol žirniai su bulvėm baigė virti, supjausčiau šoninę ir kartu su supjaustytu svogūnu paspirginau. Visą šį pakeptą gėrį užpyliau ant nusunktų ir sugrūstų bulvių, taipogi žirnių. Pagardinau druska ir išmaišiau. Skaniai sukirtom su rūgusiu pienu. Galima ir su raugintais kopūstais. Buvo tikrai neblogi pusryčiai :).



  • 0,5 l žirnių,
  • 3-4 bulvės,
  • 70-100 gr šoninės arba lašinukų (aš dėjau žalius, bet tinka ir rūkyti),
  • 1 svogūnas,
  • druska.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą