Gomurys prisiminė vieną skonį: žirniškai bulvišką. Matyt, tas tautinis identitetas įgimtas mums, ir jei kartą paragavai kažką savo,
prisimeni tai visą gyvenimą. O dar tas mano žemaitiškas charakteris...
Žodžiu, prisiminiau jau seniai valgytą pas močiutę kiunkę.
Užmerkiau
iš vakaro žirnius. Ryte išviriau. Bebaigiant žirniams minkštėti, įmečiau
smulkintas bulves. Kol žirniai su bulvėm baigė virti, supjausčiau
šoninę ir kartu su supjaustytu svogūnu paspirginau. Visą šį pakeptą gėrį
užpyliau ant nusunktų ir sugrūstų bulvių, taipogi žirnių. Pagardinau
druska ir išmaišiau. Skaniai sukirtom su rūgusiu pienu. Galima ir su
raugintais kopūstais. Buvo tikrai neblogi pusryčiai :).
- 0,5 l žirnių,
- 3-4 bulvės,
- 70-100 gr šoninės arba lašinukų (aš dėjau žalius, bet tinka ir rūkyti),
- 1 svogūnas,
- druska.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą