2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Pasivaikščiojimas tik dviese rudenėlio takais





Kartais su mažuoju (8m.) sugalvojam pasivaikščioti gamtoje. Tai leidžiamės į pumpurų paieškas, tai į žibuoklių karalystę... Šį kartą ėjome ieškoti rudenėlio: prisirinkti gilių, kaštonų, kankorėžių, na, ir pašėlti spalvinguose lapuose. Pasivaikščiojimas praėjo puikiai, grįžome šiek tiek pagnaibytais nuo vėjo žandukais, bet sveiki ir laimingi. O štai ir mūsų surinktas turtas. Tai gali būti ir namų papuošimas, tiesiog viską reik sumesti į peršviečiamą vazą.

Bet aš ne apie tai. Jau ne pirmą kartą iš mažėlio lūpų išgirstu: „Man labai patinka su tavimi kur nors eiti. Bet kur, dviese.”  Šypsena iki ausų ir tipena šalia. Rodos, nieko ypatingo neveikiam, tiesiog vaikštinėjam. Pasikalbame apie šį bei tą, kas šauna tuo metu į galvą. O šauna daug kas, bet čia jau mūsų paslaptis. Apie ką kalbamės neišduosime. Arba tiesiog eidami patylime. Susimąsčiau, koks vis tik vaikui yra svarbus  tiesiog pasibuvimas dviese. Niekas aplinkui dėmesio nereikalauja, visas mano dėmesys tik jam. Įsivaizduojat, kaip smagu? Nei sesės, nei kompiuterio, nei valgio gaminimo – tik mudu. Manau, visi, bet kokio amžiaus vaikai nori pabūti tik dviese su savo mama ar tėčiu. Tik ne visi tai ištaria garsiai. Jei ne mano mažėlio besikartojantys žodžiai, nemanau, kad būčiau pati supratusi, kad tai yra taip SVARBU.
P.S. Dukrai 17 metų, labai retai kur beeiname kartu. Juk ji jau didelė, taip?  Bet būnant dviese, nepertraukiamas jos tarškesiukas ir laimingas veidelis išduoda, kad smagu būti TIK su mama - DVIESE.

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą