Labai skanus,
gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai, tai pats skaniausias. Šio pyrago
idėją nusižiūrėjau iš Gabrielės
blog'o. Sakau idėją, nes šiek tiek tą receptą pakeičiau, bet
nežymiai.
Reikės:
- 450g plikytų sausainių,
- 800g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),
- pusė indelio kondensuoto pieno (karamelinio),
- 2 v.š. cukraus,
- 1 a.š. vanilės,
- 30 gr. želatinos,
- skardinė konservuotų persikų.
Pirmiausia paruošiau 15g želatinos,
santykiu, šiek tiek mažiau vandens, kaip parodyta ant pakuotės. Kitą dalį
želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.
Kol želė brinko, sausainukus pamaitinau
karameliniu kondensuotu pienu, su peiliuko pagalba įpjoviau šonus ir su
šaukšteliu maitinau (prikimšau). Taip paruoštus sausainukus sudėjau į tortinę,
išklotą maistine plėvele.
Želatiną, iš pirmosios stiklinės, maišant
kaitinau tol, kol želatinas nebelipo prie šaukštelio (neužvirinti). Atvėsinau.
Tuo metu, jogurtą suplakiau su vanile ir
cukrumi, įmaišiau pravėsusią želatinos masę. Viską supyliau ant sausainių.
Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė gavosi labai skysta, tai tuos
sausainius susodino vienus ant kitų. Viršų papuošiau supjaustytomis persikų
puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.
Po to, kaitinau sirupą sumaišytą su
želatinu, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti), atvėsinti. Ant
pradėjusio stingti pyrago viršaus atsargiai supyliau sirupą maišytą su želatinu
ir vėl dėjau į šaldytuvą, bet jau nakčiai.
Skanaus!
Pyrago kaina, apie 6 eurus.
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą