2015 m. spalio 20 d., antradienis

Obuolių pyragas šarlote

Šis pyragas tiems, kas mėgsta, kad butų daug obuolių. Minkštas, purus, ir kol dar šiltas sunkiai pjaunamas. Sunkiai pjaunasi todėl, kad yra daug obuolių, o tešlos mažai. Kai pilnai atvėsta, viskas yra su juo gerai. Tik, kad kartais pritrūksta tos kantrybės laukti.


Reikėjo:
  • apie kilogramą obuolių, 
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių, 
  • 200 g cukraus (jeigu obuoliai saldesni - mažiau), 
  • 125 g miltų, 
  • cukraus pudros pabarstymui (kai pyragas jau iškepęs), 
  • sviesto ištepti skardai, 
  •  apie saują džiūvėsėlių (skardos pabarstymui).

Pirmiausia paruošiau tešlą. Išplakiau kiaušinus, dėjau cukrų, miltus, dar kartą viską išmaišiau. Palikau ramybėj, kol tvarkiausi su obuoliais. Obuolius nuploviau, supjausčiau gana mažais gabaliukais ir dėjau jau į išteptą skardą, ant jų supyliau paruoštą tešlą. Kepiau 150 karščio orkaitėj apie 30 min. Viršus gavosi gražiai rudas ir traškus. Pyragą reiktų palikt pilnai atvėst ir tada skanaut su kava ar arbata. 

Skanaus :)


Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą