Šis pyragas tiems, kas
mėgsta, kad butų daug obuolių. Minkštas, purus, ir kol dar šiltas sunkiai
pjaunamas. Sunkiai pjaunasi todėl, kad yra daug obuolių, o tešlos mažai. Kai
pilnai atvėsta, viskas yra su juo gerai. Tik, kad kartais pritrūksta tos
kantrybės laukti.
Reikėjo:
- apie kilogramą obuolių,
- 4 vidutinio dydžio kiaušinių,
- 200 g cukraus (jeigu obuoliai saldesni - mažiau),
- 125 g miltų,
- cukraus pudros pabarstymui (kai pyragas jau iškepęs),
- sviesto ištepti skardai,
- apie saują džiūvėsėlių (skardos pabarstymui).
Pirmiausia paruošiau
tešlą. Išplakiau kiaušinus, dėjau cukrų, miltus, dar kartą viską išmaišiau.
Palikau ramybėj, kol tvarkiausi su obuoliais. Obuolius nuploviau, supjausčiau
gana mažais gabaliukais ir dėjau jau į išteptą skardą, ant jų supyliau paruoštą
tešlą. Kepiau 150 karščio orkaitėj apie 30 min. Viršus gavosi gražiai rudas ir
traškus. Pyragą reiktų palikt pilnai atvėst ir tada skanaut su kava ar
arbata.
Skanaus :)
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą