2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Kelionė į kukurūzų labirintą, Krekenavos regioninį parką bei Pašilių stumbryną

Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje teko pakeliauti. Aplankėme Krekenavos regioninį parką, kukurūzų labirintą esantį Radviliškio rajone ir Pašilių  stumbryną. Kelionė buvo labai įdomi.
Pradėsiu  nuo kukurūzų labirinto.

Šiame kukurūzų labirinte buvo išraižytas Lietuvos žemėlapis, turėjome  surasti  4 atskaitos taškus kuriuose buvo pažymėtas mūsų tolimesnis kelias. Patikėkit buvo nelengva, vargus atpirko šeimininko leidimas prisiskinti kukurūzų  tiek, kiek norime. Po kelionės išvirti ir paskaninti sviestuku ir druska buvo didžiulis skanėstas.






Pašilių  stumbrynas. Vieta kurioje galima pamatyti ne tik stumbrus, bet yra ir pažintinis takas, kuriame išsamiai  paaiškinta kokie gyvūnai gyvena  aplink esančiame miške.







Tęsiame kelionę toliau. Kadangi jau sukiojamės po Krekenavos regioninį parką, taip pat aplankome Rapolo akmenį ir Girinio taką. Girinio take viskas išsamiai paaiškinta apie mišką, kodėl ir kaip vienos ar kitos rūšies medžiai auga. Kaip atpažinti įvairias medžių rūšis, kas yra kietmetris ar erdmetris, tako gale galima užsukti į  Girinio trobelę. Einant takeliu toliau ir besigėrint nuostabiu  kraštovaizdžiu  prieisite Rapolo akmenį.








Taip pat užsukome į Krekenavos lankytojų centrą. O ten yra daug ką  pamatyti! Įspūdingas  35 metrų aukščio apžvalgos bokštas, ekspozicija lankytojų centre ir pojūčių takas, o kur dar neapsakomi gamtos vaizdai... Nuo apžvalgos bokšto matomos visos Krekenavos apylinkės, upė Nevėžis ir jos pakrantės.

 





Pojūčių take galima išbandyti vėjo stiprumą, muzikos garsus, pamiegoti ąžuolinėje lovoje, basomis išbandyti akmenukų, kankorėžių, spyglių taką. Pasimasažuoti, įlipti į sieną, pasėdėti karietoje, įlysti į  ąžuolinį vamzdį ir nusifotografuoti nuostabiame gamtos fone.
















Pačiam lankytojų centre galima aplankyti ekspoziciją, kurioje sužinosite kaip čiulba paukšteliai, kaip gyvena stumbrai, kokie augalai auga aplinkinėse apylinkėse, kaip teka upė ir kokie lankytini objektai dar laukia.







Kelionės pabaigoje užsukam į šalia esančią užtvanką, kurioje vaizdas keičiasi kasdien, nes vandens lygis priklauso nuo iškritusių kritulių kiekio ir skirtingu laiku vandens lygis vis kitas.   



Buvo nuostabi ir kupina įspūdžių kelionė.

Mama Vita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą