Šis
receptas tiks laiko neturinčioms, bet šeimą norinčioms palepinti kepiniais
šeimininkėms. Skonis Jus maliniai nustebins.
Reikės:
- vaflių (paprastų apvalių),
- faršo,
- svogūno,
- druskos,
- pipirų.
Tešlai:
- vandens,
- kiaušinių,
- miltų,
- grietinės,
- druskos.
Kepimui:
- aliejaus.
Pirmiausia
paruoškime faršą. Supjaustome smulkiai svogūną, įmaišome į faršą, bei
pagardiname druska ir pipirais. Kiekvieną vafliuką sutepame faršo mase ir
paliekame keliom min. ant stalo.
Nuo faršo masės vafliai suminkštės ir juos
lengvai perlenksite perpus nesulaužydami jų.
Paruošiame tešlą, iš jai skirtų ingredientų, kaip lietiniams tik
tirštesnę (t.y. daugiau miltų).
Kiekvieną būsimą čeburėką įmerkiame į tešlos masę ir kepame keptuvėje iš
abejų pusių kol gražiai apskrus.
Skanaus.
Mama Julija
Super. Faršas spėja iškept?
AtsakytiPanaikintiViskas iskepa kuo puikiausiai, ir sultingi viduje netgi
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau. Patiko. Dar kepsiu. Tik bandysiu į tešlą nedėt grietinės. Ačiū už idėją.
AtsakytiPanaikintiŠitie čeburėkai tiesiog puikus mano Mama mums su broliu pastovei juos kepdavo visada labai skanu ir greita :)
AtsakytiPanaikinti