2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Būsima mama vegetarė!

Vegetarams labai dažnai tenka susidurti su žmonėmis, kurie, išgirdę šį žodį, pradeda įrodinėti, kokia naudinga mėsa yra organizmui. Merginoms, užsiminusioms apie planus pastoti, tai išklausyti tenka žymiai dažniau, o įrodinėjimas pasidaro žymiai atkaklesnis. Aš ne išimtis. Atlaikyti spaudimą tampa vis sunkiau. Vietoj palaikymo sulaukiu teismo, lyg nusikaltėlė, turiu dar ir dar kartą teisintis. Tai kelia stresą. Ne visiems pavyksta nekreipti dėmesio į aplinkinių žodžius. O stresas jokiam žmogau nėra naudingas, tuo labiau bandančiai pastoti ar pastojus.
Žmonės neklausia, kaip aš jaučiuosi? Jie neklausia, ar kraujyje pakanka geležies? Jie tiesiog teigia, kad mėsa organizmui būtina. Ir nesvarbu, kad kiekvienas organizmas yra skirtingas ir jam reikalingos skirtingos medžiagos. Žmonės teigia, kad nevartoti mėsos yra blogai, nepaisant to, kad internete kiekvienam straipsniui prieš vegetarizmą, galima rasti bent po vieną už. Yra daugybė istorijų, kai abu tėvai vegetarai ir vaikai visiškai sveiki. Juokingiausia tai, kad vienetai vegetarizmą teisiančių žmonių maitinasi pagal teisingai subalansuotą mitybos modelį.
Suprantu, žmonės rūpinasi mano ir mano būsimo vaiko gerove. Pasižiūrėjus, labai gražu. Tačiau esu įsitikinusi, kad rūpintis turėčiau aš, mano vyras, gal keli artimieji, o ne kiekvienas sutiktas. Nors esu vegetarė, neįrodinėju kiekvienam visavalgiui, kad mano pasirinkimas yra teisingiausia mitybos forma. Mano intencija visai kitokia. Aš nesakau, kad valgyti mėsą yra blogai ar neskanu. Aš jos tiesiog nenoriu ir mano organizmas jos nepasigenda. Kraujo tyrimai - puikus įrodymas.
Manau, kalbėsiu už visus vegetarus, kad būtų malonu sulaukti pasitikėjimo mūsų sprendimu ir palaikymo. Juk galiausiai, ką ir kodėl dėti į savo ar savo vaikų burną, yra kiekvieno asmenimis apsisprendimas.
Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą