- Šaldyta bemielė tešla – 2 pakeliai,
- cukrus – 1 stiklinė,
- aguonos – 2 stiklinės,
- razinos – 3 saujos,
- sviestas – 300 gramų.
Tešlą atšildyti.
Cukrų sumaišyti su aguonomis. Razinas išplauti ir padžiauti. Sviestą išlydyti.
Kiekvieną tešlos lakštą plonai iškočioti, gausiai sutepti išlydytu sviestu,
apibarstyti (gausiai) aguonų - cukraus mase, pabarstyti razinomis. Netikro
šimtalapio ruletas vyniojamas iš 2-3 (kaip aukščiau išvardinta) paruoštų
lakštų. Negailėkite sviesto, nes kitaip bus sausas. Ruletus sudedame į kepimui skirtą
formą ir kepame iš anksto iki 180`C įkaitintoje orkaitėje, apie 30-40 min., kol gražiai apskrus. Patikėkit, kas nežino tikrojo
šimtalapio recepto - skonio neatskirs. Skanaus.
Mama Julija
Ar tai sluoksniuota tešla?
AtsakytiPanaikintiTaip, tai bemielė sluoksniuota tesšla
Panaikinti