2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Šašlykai, arba sezonas tikrai atidarytas!

Šįkart šašlykus raugiau truputį kitaip, nei esu įpratusi, bet, sakė, buvo skanūs. Man pačiai taip pat patiko. Gabaliukais supjaustytą mėsą išmasažavau su citrinos sultimis (ir kodėl tai masažu vadinama... juk mėsą niurkai :)...) ir palikau porai valandų marinuotis. Po to sudėjau svogūno žiedus, šaldytus gelsvės lapus (tinka ir džiovinti), druską, pipirus. Viską gerai išmaišiau ir palikau dar porai valandų. Visas marinavimosi procesas - 3-5 valandos, aišku, gali būti ir daug ilgesnis.





  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • sultys iš 4 didelių citrinų geras
  • pundelis gelsvių lapų (kuo gausiau - tuo skaniau)
  • 4 - 6 svogūnų galvos
  • druska
  • pipirai (visgi šašlykas turi būti aštrus :))
  • Pats svarbiausias ingredientas - gera kompanija ir geras kepėjas, kuris visad nepamiršta patikrinti, ar ne per karšta šašlykams vartytis!



Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą