- 6-8 rabarbarų,
- 1-1,5 stiklinės vandens,
- 0,5-1 stiklinės cukraus,
- Spalvai – kokių nors raudonų vaisių sulčių ar uogienės (naudojau juodųjų serbentų).
Rabarbarus
supjaustyti kubeliais. Į puodą pilti vandenį, įdėti cukraus bei rabarbarus.
Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti dar 5 min. Išvirtus rabarbarus išimti
(su sieteliu) ir sutrinti šaukštu. Į gautą kompotą įdėti truputį uogienės ir
leisti pravėsti. Į ledų formeles dėti po šaukštą rabarbarų masės, užpilti
paruoštu skysčiu ir šaukšteliu viską išmaišyti, kad rabarbarai pasiskirstytų po
visą formelę. Dėti į šaldiklį nakčiai. Prieš išimant, formelę keliom sekundėm
galima pamirkyti karštam vandeny, kad lengviau būtų ištraukti ledus. Skanaus!
Elžbieta
Mano mažylis labai mėgsta šerbetą, bet nuo pirktinių (matomai esamų dažų) jį beria, tad manau čia puiki išeitis ;) Bandysim, ragausim ir žiūrėsim :)
AtsakytiPanaikinti