2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Karaimų kibinai (sultingi)




 Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai - 450 gr.,
  • sviestas, arba margarinas - 200 gr.,
  • grietinė 18% - 150 g.,
  • kiaušiniai - 3 vnt.,
  • kiaulienos šoninė - 500 gr.,
  • svogūnai – 4 vnt.,
  • sultinio kubeliai – 2 vnt.,
  • verdančio vandens  - 100 ml., 
  • pipirų (maltų).
 
Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius. Viską gerai išminkome ir palaikome celofane, tiesiog ant stalo, dvi valandas. Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.


Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180`C įkaitintoje orkaitėje.  



Patarimas: esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka butent 18% grietinė. Tešla gaunasi labiau elastinga ir išsikočioja plonai bei neįplyšta. Taipogi geriausias tešlai yra margarinas – EVE. 

Mama Julija ->  Pyragėliai, pyragai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą