Lakštams:
340 gr. margarino „VILNIUS" kepiniams,
460 gr. miltų,
50 gr. grietinės,
1 kiaušinis,
40 ml. šalto vandens,
žiupsnelio druskos.340 gr. margarino „VILNIUS" kepiniams,
460 gr. miltų,
50 gr. grietinės,
1 kiaušinis,
40 ml. šalto vandens,
Kremas:
340 gr. minkšto sviesto,
250 gr. sutirštinto saldinto
kondensuoto pieno,340 gr. minkšto sviesto,
1 citrinos sulčių,
kremui viskas turi būti kambario temperatūros.
Į didelį dubenį suberiame
miltus, dedame gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, kiaušinį, grietinę ir
druską. Kapojame viską mentele kepimui, kol margarinas sukapojamas į mažus
gabaliukus. Supilame vandenį ir toliau minkome rankomis, kol užminkome
vienalytę tešlą. Padaliname ją į 7 dalis ir pastatome į šaldytuvą 3
valandoms. Tuomet iškočiojame iš kiekvieno gabaliuko šiek tiek
didesnius nei 22 cm. lakštus, dedame 22 cm. torto formos dugną, apipjauname
lakštą ir visą subadome šakute, kad kepdamas stipriai nepakiltų. Iš likusių
tešlos nuopjovų iškočiojame lakštą, kurį susmulkinsime trupiniams papuošimui.
Kepame, kol gražiai parusta. Atvėsiname.
Visi kremo produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestą plakame mikseriu, kol tampa purus ir jo tūris padidėja. Plakdami supilame kondensuotą pieną. Supilame citrinos sultis, trumpai paplakame, kad sultys susimaišytų su kremu.
Ant lakšto dedame kremo
(paskirstykite taip, kad užtektų visiems sluoksniams), paskirstome ant viso
biskvito. Sutepame visus lakštus. Šaldytuve laikome tortą tol, kol sustings 3-4
val., nors laikiau per naktį, o tada puošiame trupiniais ar kaip tik
sugalvojam.
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą